Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

BIGGG! Smallband-festival Cultuurzaal

26 augustus 2018 | 14:00 - 17:00

Ook dit jaar doet Sijthoff mee aan het BIGGG! Smallband-Festival. In de Cultuurzaal treden het Jeroen van Helsdingen kwartet en The New Conrad Miller Trio op.

Pianist Jeroen van Helsdingen is qua stijl moeilijk in een hokje te stoppen. Zijn muziek bevat pop, jazz, fusion en wereldmuziek invloeden maar is wel altijd toegankelijk. Als begeleider (en lid van o.a. de Ob6sions) begeleide hij artiesten als; Gregory Porter, Randy Brecker, Benjamin Herman, Anton Goudsmit en vele anderen.
Tijdens het Biggg! Smallband-Festival speelt hij met een Jazz-Fusion project.
Musici: Jeroen van Helsdingen (piano), Frans Vollink (bas), Richard Hallebeek (gitaar), Marc Schenk (drums).

The New Conrad Miller Trio
Dit fantastische piano trio staat onder leiding van Coen Molenaar (alias Conrad Miller). Deze veelzijdige toetsenist is met name bekend door zijn werk als side-man in bands van o.a.; Jan Akkerman, Deborah Carter, Bergit Lewis, Chris Hinze, Edsilia Rombley, Josee Koning en vele anderen. Hij werkte ook samen met internationale grootheden als trompettist Randy Brecker. Onlangs bracht Coen als front-man de Cd “Sounding Silence” uit. Op deze Cd is de veelzijdigheid van deze musicus duidelijk te horen.
Een paar quotes: Randy Brecker: “This is a romantic set by the trio…. every track strikes an emotional nerve and every track has a strong groove that’ll capture your heart along with your mind…really liked this!”
Jan Akkerman: A total unique style in exploring harmonical technical possibilities in a more Latin as well as a bebop approach. The themes for improvisation sound like common ground, until the trio takes off into in almost separate ways still form a unity in timing and swing. A delight for the heart, ears and soul.”
De band: Coen Molenaar (piano), Enrique Firpi (drums), David de Marez Oyens (bass).

Tijden:
Jeroen van Helsdingen Quartet (Fusion-Jazz) 14.30-14.50, 15.30-15.50, 16.30-16.50 uur
New Corad Miller Trio (Jazz-allround) 14.00-14.20, 15.00-15.20, 16.00-16.20 uur

Entree: Als bezoeker aan BIGGG! vraagt de organisatie van u een vrijwillige bijdrage per concert. De hoogte van de bijdrage mag u zelf bepalen en kunt u doneren in de vrolijk gekleurde melkbussen die bij de locaties staan opgesteld. U kunt er ook voor kiezen om voor € 10 (bestellen voor 19 augustus 2018) een passe-partout aan te schaffen. U ontvangt dan een polsbandje en hoeft dan geen bijdrage per concert te betalen. Op 26 augustus liggen de polsbandjes dan tussen 13.30 en 14.30 uur voor u klaar bij het ontvangstpunt op de binnenplaats van Ars Aemula aan de Pieterskerkgracht. Na 19 augustus en op de dag zelf kosten de passe-partouts € 12. Ook dan te koop bij Ars.

Gegevens

Datum:
26 augustus 2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur