Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Cursus: Euritmie

13 februari 2017 | 11:30 - 12:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 11:30am on maandag, repeating until 20 March 2017

cursus-manjaMuziek en Vreugde

In de vroegste tijd diende de muziek in China vooral cultische doelen. Samen met poëzie en dans zou zij  aan de enen kant de beheersing van de natuurkrachten mogelijk maken en aan de andere kant de mens in harmonie brengen. Al van ouds werd muziek als iets positiefs beschouwd, iets dat geluk brengt.
Bij de Chinese schrifttekens kuailé  歡 樂  voor het woord vreugde en yinyué  音 樂  voor het woord muziek is de gemeenschappelijke verbinding door de twee zelfde karakters af te lezen.
Met de in China lange tijd beoefende pentatonische muziek werd een stemming gecreëerd die de mens in harmonie met de kosmos kon brengen. Zo zag Confucius de muziek als een instrument om kosmische harmonie te verwerven.
Wij zullen de wetmatigheid van deze pentatonische muziek bewegend onderzoeken en ervaren. Door eenvoudige melodielijnen zoeken wij naar een choreografie die in verhouding staat met de toonhoogte en de intervallen. Muzikale voorkennis is niet nodig. Wel twee open oren, luisterende voeten en handen en zin in bewegen.
Deze cursus wordt gegeven door Manja Wodowoz – de Boon.

Kosten: € 100 voor 7 bijeenkomsten; CJP en studenten € 50

Reserveren?

Gegevens

Datum:
13 februari 2017
Tijd:
11:30 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur