Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Expositie: Mashid Mohadjerin – Pictures at an Exhibition

10 juni | 15:30 - 8 juli | 16:00

De expositie is een selectie van foto’s geïnspireerd op het werk Pictures at an Exhibition en de thema’s die in de tien delen die door de componist Mussorgsky in dit werk onderzocht worden: het alledaagse leven van alledaagse mensen, folklore en de ongelijkheid tussen rijkdom en armoede.

Het werk van fotograaf Mashid Mohadjerin verkent de grenzen tussen kunst en documentaire. Opgeleid als beeldend kunstenaar, heeft zij zich de afgelopen tien jaar verdiept in onderwerpen zoals migratie, sociale en fysieke vervreemding en, meer recentelijk, moderne opstand tegen de autoritaire regimes in de MENA-regio. Haar voortdurende bezorgdheid gaat om het recht om erbij te horen. In haar werk onderzoekt Mashid culturele identiteit, de menselijke staat en meer recentelijk tekenen van weerstand en onderdrukking.
Van de inboorlingen van Noord-Amerika tot aan de vrouwen van migrerende werknemers in Tadzjikistan, sekswerkers en mensenhandelaars in Europa, in haar werk wil ze aspecten van onze hedendaagse strijd voor vrijheid, onafhankelijkheid en waardigheid visualiseren. De menselijke drang om deze doelen, ongeacht de risico’s, te bereiken verbindt haar onderwerpen.
Haar bekroonde werk is gepubliceerd in de New York Times, Newsweek, Le Monde, La Domenica di Repubblica, The Wall Street Journal, onder meer en tentoongesteld in het Wandsworth Museum in Londen, het Noorderlicht Photo Festival in Nederland, het FotoLeggendo Festival in Italië, het Festival van de foto van de Palm Springs in Californië en in het Red Star Line Museum in België.
Mashid Mohadjerin studeerde af aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Sinds 2013 werkt Mashid aan deze Academie aan een artistiek onderzoeksproject met als thema ‘vrouwen en verzet’ in het Midden-Oosten en Noord Afrika. Haar recente boek ‘Lipsticks and Gas Masks’ focust op invloedrijke vrouwelijke activisten in Egypte en Tunesië.

Opening expositie: zaterdag 10 juni, 15.30 uur. Toegang gratis

De expositie is geopend van maandag t/m zaterdag van 13.00 – 16.00 uur tenzij er een activiteit in de Cultuurzaal is.

Gegevens

Begin:
10 juni | 15:30
Einde:
8 juli | 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur