Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Film, Honigfrauen

17 maart 2018 | 18:00 - 23:00

Honigfrauen is een driedelige Duitse televisiefilm van Nederlands regisseur Ben Verbong in 2017. Het vertelt het verhaal van de zusters Maja en Catrin, die als jonge DDR-burgers in 1986 op vakantie gingen naar het Hongaarse Balatonmeer. (Duitstalig, zonder ondertiteling)

In deel 1 (Vakantie in het paradijs) komen de zusjes aan op de camping. Ze laten zich door hotelmanager Tamás, de directeur van het nabijgelegen Balaton Residenz, overtuigen van de voordelen van zijn luxe hotel. Vrouwen uit het Oosten worden hier vaak honingvrouwen genoemd omdat ze zo ‘zoet’ en ‘natuurlijk’ zijn. Tamás geniet ook van het zorgeloze karakter van de zusters en nodigt hen overdag als gasten uit naar het hotel. In een kamer vol met dingen die hotelgasten achterlaten, kunnen ze schoenen en kleding kiezen en zich als een paradijs voelen. Maar Maja voelt dat Tamás omgeven is door een mysterie.

In deel 2 (Verraad in het paradijs) overtuigt moeder Kirsten haar man Karl om de dochters te volgen. Ze verbergt echter de ware reden. Catrin is verward als ze plotseling haar ouders op de camping ontmoet. Als Catrin de stad in gaat om haar zus te waarschuwen voor het onverwachte bezoek ontdekt ze het geheim van de illegale activiteiten van Tamás.

In deel 3 (Bruiloft in het paradijs) is de familie Streesemann op weg naar Hongarije voor de bruiloft van Maja. Catrin is sinds de Balaton-vakantie samen met Rudi. Ze heeft twijfels over zijn eerlijkheid, maar voorlopig is hij in staat om ze met succes te weerleggen. Tamás vraagt haar om te helpen om een kind de Hongaars-Oostenrijkse grens over te helpen. In het vervolg wordt voor iedereen duidelijk dat Rudi een IM van de Stasi is. Omdat Rudi oprecht van Catrin houdt, belooft hij een paspoort voor de BRD te regelen zodat de vader van Catrin het kind naar zijn familieleden over de grens kan brengen. Daarbij reist Maja, ook met een vals paspoort, mee als moeder van het kind. Terug in Hongarije brengt ze een paar dagen door met haar familie aan het Balatonmeer. Catrin weet niet zeker of ze met Rudi verder wil. In tranen vertelt hij haar dat hij zich zonder haar geen leven kan voorstellen.

Entree: € 10, incl. consumptie

Reserveren?

 

Gegevens

Datum:
17 maart 2018
Tijd:
18:00 - 23:00

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur