Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Jazzconcert, Finalisten Leiden Jazz Award 2017

27 oktober 2017 | 20:00 - 22:00

Een unieke kans om aanstormend talent van de Nederlandse conservatoria te beluisteren.
Voor de pauze: Trio Marcio
Philomena bestaande uit Marcio Philomena (gitaar), Matheus Nicolaiewsky (bas) en João Sousa (drums).
Marcio Philomena komt uit Brazilië en woont nu in Den Haag. Hij was finalist bij de Montreux Jazz Festival elektrische gitaar competitie 2013. Marcio behaalde zijn graad aan het Berklee College of Music met een “Professional Diploma in Performance” waar hij een beurs kreeg voor de vierjarige opleiding aldaar. Hij speelde op talrijke (Amerikaanse) podia.
Zijn debuut-cd uit 2015 heet “A Jornada
Mario’s spel wordt beïnvloed door twee werelden. De lyriek en harmonische complexiteit van de Braziliaanse muziek en de kracht en energie van de jazz. Met zijn nieuwe trio “speelt hij in” op deze combinatie met een repertoire van standards, eigen composities en Braziliaanse klassieken.

Inmiddels is bekend dat niet João Sousa maar Robin van Rhijn op de drums speelt.

© Twycer / www.twycer.nl

Na de pauze: Trio Mo van der Does bestaande uit Mo van der Does (alt saxofoon), William Barret (bas) en Fran Gayo (drums).
De jury prees de sublieme techniek van Mo van der Does, zijn uitstekende frasering en helder geluid. Hij ontving tijdens de Award tevens de Leidsch Dagblad Publieksprijs.
Mo (1997) speelt sinds zijn 10e altsax. Charlie Parker en Sonny Rollins inspireerden hem. De jazztraditie klinkt in zijn spel door.Vanaf zijn 14e had hij les bij het Junior Jazz College, het jong talent programma van het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeert hij nu met o.a. Simon Rigter, en  Ferdinand Povel als docenten.
In 2014 won Mo een eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours met daarbij een gastoptreden met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw tijdens het North Sea Jazz Festival 2016.
Hij speelde in het Concertgebouw, de North Sea Jazz Club en tijdens het Gooisch Jazz Festival en het Grachtenfestival Amsterdam. Dit seizoen speelt hij als lead altsaxofonist in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) o.l.v. Anton Goudsmit o.a. in het Bimhuis.

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10

Reserveren?
Meerdere concerten bijwonen? Koop een seriekaart aan de zaal of mail naar reserveren@sijthoff-leiden.nl
5 zelf te kiezen concerten voor de prijs van 4 dus € 60 i.p.v. € 75

Gegevens

Datum:
27 oktober 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur