Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Jazzconcert, Free Spirits is vervallen! Wel: Finalisten Leiden Jazz Award 2018

30 november | 20:00 - 22:30

Het optreden van Tineke Postma en Reinier Baas is komen te vervallen omdat Tineke onverwacht gevraagd is om in Washington op te treden met prominente musici. Het concert is verschoven naar 25 januari 2019.
De finalisten van de Leiden Jazz Award 2018, die geprogrammeerd stonden op 25 januari 2019, zijn bereid gevonden om hun concert op deze avond te geven.

Sijthoff is nauw betrokken bij de Leiden Jazz Award (LJA) als podium voor finalisten en als jurylid van de préfinale. Zo stimuleren we jong talent van de conservatoria.
Voor de pauze is het podium voor de Spaanse Maripepa Contreras Gámez. Ze is een van de weinige jazzhoboïsten ter wereld en actief in zowel de klassieke als de jazzwereld. Haar Hobo-opleiding volgde ze op het conservatorium van Málaga (Spanje). Ze speelde daarna in diverse orkesten en won ook verschillende prijzen. In 2013 betrad ze de wereld van de jazz met een instrument dat je in de jazz niet vaak tegenkomt. Ten onrechte, liet zij tijdens de Leiden Jazz Award horen. Ook de duetten met haar klarinettist waren bijzonder fraai.
In Sijthoff komt ze met haar kwartet: naast Maripepa Contreras spelen, Adrian Moncada (piano), Pedro Ivo Ferreira (bas) en Nick Thessalonikefs (drums).
.
.
Na de pauze is het podium voor de winnaar van Leiden Jazz Award 2018: de uit Cuba afkomstige pianist Humberto Rios (1988, conservatorium Codarts). Hij speelde met zijn trio (Damien Roussos op bas en Daan Arets op drums) swingende jazz met duidelijke invloeden uit zijn geboorteland Cuba. Hij liet horen zowel met krachtige akkoorden als gevoelige noten uit de voeten te kunnen. Op een gegeven moment dook hij zelfs in de piano. In een ander nummer was hij ook even percussionist. Humberto won ook de Erasmus jazz prijs 2018 voor de beste solist.
De bij de LJA-hoofdprijs behorende CD-opname bij Challenge Records is onlangs uitgekomen. Deze wordt tijdens het concert in Sijthoff gepresenteerd!
Afbeelding: Simon Duindam.

 

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10 – gratis voor WeArePublic-deelnemers

Reserveren?

 

Gegevens

Datum:
30 november
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur