Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Jazzconcert: Hermine Deurloo & Maarten van der Grinten

10 februari 2017 | 20:00 - 22:00

Met Maarten van der Grinten (gitaar) speelt Hermine Deurloo (mondharmonica) een mengeling van melancholieke liedjes uit allerlei landen, van Afrika tot Brazilië, waarbij de effecten en loops van de gitaar de associatie met filmmuziek nog versterken.

Nederland, 3 april 2014 Hermine Deurloo, chromatische mondharmonica Foto: Merlijn Doomernik

Hermine Deurloo (foto: Merlijn Doomernik)
Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Haar laatste CD maakte ze met jazzstrijkkwartet Zapp4, een originele combinatie, en onlangs speelde ze met Mike Boddé in Podium Witteman en was ze te gast bij Pauw. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit.
Bernard Lefèvre – Muziekmozaïk 2013: “Hermine Deurloo creëert een rijk en gevarieerd klankbeeld waarbij haar meesterlijk beheersen van de chromatische harmonica prachtig tot zijn recht komt”.
Rudie Kagie, VNnov. 2012: “De wereld mag de diva dankbaar zijn voor haar besluit om de altsax in te wisselen tegen de chromatische mondharmonica. Dit album toont aan dat we met een volwaardig jazzinstrument te maken hebben.”
Nederlands Dagblad, januari 2013: “De herinnering aan de filmmuziek van Toots Thielemans is nooit helemaal weg, maar de groep rond Deurloo kiest toch voor het experiment. Knap hoe op Glass Fish technische hoogstandjes en muzikale ontroering samengaan”.

2017-02-10-maarten-van-der-grinten-10-02-2017Maarten van der Grinten
Maarten van der Grinten (1963) begon op z’n negende drums te spelen en stapt drie jaar later over op de gitaar. Van 1982 tot 1987 studeerde hij gitaar bij Willem ‘Wim’ Overgaauw aan het Conservatorium van Hilversum waar hij cum laude slaagde. In 1987 ontving hij de Loosdrecht Festival Promotie Prijs en in ’88 kreeg hij een beurs om zijn studie te vervolgen aan de Manhattan School of Music in New York. Daar startte hij ook met componeren.
Maarten speelde met vele Nederlandse jazz-musici waaronder Wim Overgaauw, Ack van Rooyen en John Engels en nam platen met ze op. Hij speelde eveneens met musici uit het buitenland (Clark Terry en Toots Thielemans) en een groot aantal ensembles waaronder de WDR-Bigband, het Metropool Orkest, het Willem Breuker Kollektief het Jazz-orkest van het Concertgebouw (oorspronkelijk de New Concert Band).
Momenteel speelt Maarten in verschillende settings: DIG d’DIZ, met Jan Menu (baritonsax) en Jan Voogd (contrabas), het Van der Grinten – Herman Quartet, met Benjamin Herman (altsax), Jos Machtel (contrabas en tuba) en Henk Zomer (drums), als duo met gitarist Jesse van Ruller en met de Braziliaanse muziekgroep Dirindi.
Meer info over Maarten van der Grinten is te vinden op z’n website.

 

Entree: € 12,50 – CJP en studenten € 7,50

Reserveren?

Gegevens

Datum:
10 februari 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur