Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Jazzconcert, Honing & Brederode (uitverkocht)

26 april | 20:00 - 22:00

Copyright Paul Bergen

Deze avond, in perfect duo, twee markante jazz-persoonlijkheden: Yuri Honing (saxen) en Wolfert Brederode (piano).

Saxofonist Yuri Honing (1965) is een van de prominentste Nederlandse jazzmuzikanten. Dit mag onder meer blijken uit het feit dat hij in 2012 de Boy Edgar prijs won: de hoogste onderscheiding in de jazz in ons land. In 2018 won hij de Edison met zijn imposante album: Goldbrun, waarvoor hij alom hoog geprezen werd. Yuri is geïnterviewd door het Nederlands Jazzarchief in de serie Jazzhelden.

Pianist Wolfert Brederode (1974) werkt sinds 1996 als musicus en componist en heeft zich ontwikkeld tot een van de meest authentieke musici van de jongere Nederlandse generatie. Een verfijnde en gerichte toets, aandacht voor de natuurlijke flow, openheid voor alle soorten muziek en zijn niet aflatende zoektocht naar nieuwe horizonten zijn kenmerkend voor zijn muziek.
Hij debuteerde met ensembles als het Wolfert Brederode Quintet, Nimbus, de Susanne Abbuehl Group en later ook met o.a. het Wolfert Brederode Quartet, Duo Lijbaart/Brederode, Batik en het Yuri Honing Acoustic Quartet. Met o.a. deze groepen heeft hij talloze (Challenge) CD’s opgenomen, getoerd en opgetreden op festivals in de gehele wereld.
Naast zijn activiteiten als uitvoerend kunstenaar leverde Wolfert composities voor verschillende theater-, dans- en filmproducties. Wolfert is piano- en ensembleleraar aan de jazzafdelingen van de conservatoria van Tilburg en Den Haag.

Er kan niet meer gereserveerd worden: alle plaatsen zijn besproken!

 

 

Gegevens

Datum:
26 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur