Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Jazzconcert: Joost Swart & Jeroen Vierdag

3 maart 2017 | 20:00 - 22:00

2017-03-03-joost-swartHet duo Swart-Vierdag is zo bijzonder omdat het elkaar al zo lang kent en zich reeds sedert jaren muzikaal heeft voortbewogen binnen meerdere formaties in de Nederlandse jazzscene. Zo zitten ze samen in het Joost Swart TETRA, the Amsterdam Jazz Connection en de Francien van Tuinen Band, en hebben ze jarenlang samen gespeeld in de groepen van Rik Mol/Ben van den Dungen en Tom Beek.
Joost Swart (vleugel) speelde in de afgelopen jaren vooral met zijn eigen trio de Amsterdam Jazz Connection. Het trio maakt momenteel furore in Japan waar het ieder jaar een tournee maakt en speelt daar in clubs als de Blue Motion (Blue Note) in Yokohama en de beroemde club Body & Soul in Tokyo. De laatste cd Traveling East is speciaal gemaakt voor de Japanse markt en zal binnenkort ook in Nederland uitkomen. Swart’s composities worden geroemd vanwege de harmonische diepgang en ritmische variatie. Tijdens het concert in Sijthoff zullen enkele van deze composities gespeeld worden. Naast zijn eigen projecten speelde Swart de afgelopen jaren ook in de band van Rik Mol en Ben van den Dungen. Met deze band toerden ze jaren achtereen in Zuid Amerika.
2017-03-03-jeroen-vierdagBassist Jeroen Vierdag (1976) slaagde in 2000 cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelt zowel basgitaar als contrabas. Jeroen speelt een groot aantal stijlen waaronder pop, jazz en Latin.
In 2010 was Jeroen zeer succesvol met het trio A.M.V waarin ook drummer Lucas van Merwijk en gitarist Leonardo Amuedo speelden. Het was de tijd waarin ook hun cd “Live  in Amsterdam” uitkwam. Sindsdien speelde en toerde hij met vele Nederlandse musici.
Op dit moment is hij bandlid van The Ploctones (met Anton Goudsmit) en speelt hij samen met Francien van Tuinen, Ed Verhoeff, Amina Figarova, Bart Wirtz, Ferial en Nueva Manteca. Jeroen doceert momenteel jazz en Latin aan het Conservatorium van Rotterdam.
Zijn rust en souplesse zorgen ervoor dat hij een veelgevraagde bassist is.

Entree: € 12,50 – CJP en studenten € 7,50

Reserveren?

Gegevens

Datum:
3 maart 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur