Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Jazzconcert, Just Kissed the Sun

26 oktober 2018 | 20:00 - 22:00

Een jazzconcert door Anne Chris (zang) en Daan Herweg (piano). Ze vormen een spetterend duo dat deze avond soulvolle jazz van hun CD: “Just Kissed the Sun” en een vooruitblik op een nieuw album laten horen.

Vlak na haar afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam werd Anne Chris gevraagd om op te treden tijdens het beroemde North Sea Jazz Festival. Hierdoor kwam haar carrière meteen in een stroomversnelling.
In 2004 was de release van haar eerste album ‘Tomorrow is Today’, waarop een mix van eigen composities en jazz-standards is te horen. Met dit repertoire stond ze ondermeer in het Bimhuis en het prestigieuze Concertgebouw.
Samen met haar band toerde ze in binnen- en buitenland. Niet alleen in Europa (Italië, Duitsland, België) maar zelfs in Afrika (Marokko) en Azië (India en Thailand).
In 2007 volgde een bijzondere samenwerking met cabaretier Youp van ‘t Hek. In zijn theatershow ‘Schreeuwstorm’ zong Anne Chris meerdere malen een spetterend duet met de cabaretier.
In 2010 verscheen het tweede album van Anne Chris, ‘Play for now’. De cd werd veel gedraaid op de radio en werd ook uitgebracht in Thailand. Naar aanleiding van deze release stond ze in de VIVA 400 lijst van meest invloedrijke vrouwen van 2010.
In 2013 maakte Anne Chris samen met haar vader een uitstapje naar Nederlandstalig repertoire met de kinder-cd ‘Vogeltje Zing Maar’. Samen met bassist Cord Heineking namen ze de liedjes op die haar vader voor haar schreef toen ze 4 jaar oud was.
In de Amsterdamse North Sea Jazz Club vond de release-party van de nieuwe cd van Anne Chris plaats; ‘Just Kissed the Sun’(2014). Samen met pianist Daan Herweg (Caro Emerald, Finn Silver) schreef en produceerde ze het album. Met haar nieuwe band (Daan Herweg-piano, Kasper Kalf-bas, Jasper van Hulten (drums) nam ze tien eigen songs op waarin o.a. invloeden te horen zijn van Esperanza Spalding, Jill Scott, Robert Glasper en Michael Jackson. Gastmusici op het album zijn saxofoniste Tineke Postma (Boy Edgar prijs winnares 2015) en gitarist Bas van der Wal (Shirma Rouse, Sabrina Starke).
Inmiddels is Anne Chris bezig met het schrijven van nieuwe muziek voor haar komende album. In februari 2017 werd de eerste single uitgebracht, ‘Sugar Stevie Ray

De muziek van Daan Herweg reflecteert een gevoel en is evenzogoed sterk gevat in het kader van de ratio. Zijn spel als pianist is energiek, melodierijk en geconcentreerd, met soms hoekige kanten, die plotsklaps kunnen overgaan in vloeiende figuren.    Veel stijlen zijn geschikt als ingeving, maar de muziek richt zich toch vooral op moderne jazz.
Herweg heeft een vrijzinnige geest die denkt in kansen en mogelijkheden. Hij ziet een fundamentele overeenkomst tussen commerciële hitmuziek en intellectuele jazz, want aan beide kan een goed idee ten grondslag liggen. Volgens hem heeft zowel een concept als een vrije vorm het in zich om relevante kunst voort te brengen. Met die instelling kon hij heel goed functioneren als bandleider bij Caro Emerald en als co-auteur hits schrijven voor Lange Frans, terwijl hij ondertussen wekelijks jazzstandards speelde in hotspot Café Nel op het Amsterdamse Amstelveld. Als jazzpianist en componist trekt hij zijn eigen plan, dat is wat hem voor ogen staat.

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10

Reserveren?

Gegevens

Datum:
26 oktober 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur