Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Jazzconcert, Marc van Roon & Wim Kegel

8 december 2017 | 20:00 - 22:00

Marc van Roon is een van de meest prominente Nederlandse jazzpianisten met een internationale reputatie. Hij heeft vele cd’s op zijn naam staan en is docent aan de conservatoria van Den Haag, Groningen en Utrecht. Ook componeert hij, onder andere voor het Nederlands Dans Theater.
Daarnaast is hij actief in de ondernemerswereld en de ontwikkeling van leiderschap aldaar waarbij hij relaties legt met de eigenschappen van jazzmuziek zoals creativiteit.
Kortom te veel kwaliteiten om in een nutshell weer te geven, zie www.marcvanroon.com.

Wim Kegel is een van de beste Nederlandse drummers die in zijn spel de traditie en het eigentijdse combineert. Hij behaalde zijn masters aan het Haagse conservatorium “with honours” en studeerde in de USA met een beurs van het Fonds Podiumkunsten.
Zijn spel werd getypeerd als: “Never too much, never too little, unexpectedly fierce and sometimes experimental”.
Wim werkte mee aan tientallen cd’s met (inter)nationale musici en speelt overal ter wereld waaronder eerder met Michael Brecker, David Liebman en Pat Metheny. Zie ook: www.wimkegel.nl

Dit concert spelen ze o.a. nummers van hun recente cd Drumwise. Deze bevat improvisaties, eigen composities, standards en nummers uit het Duke Ellington band book.

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10

Reserveren?

Gegevens

Datum:
8 december 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur