Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Jazzconcert, Nieuwe chemie

23 februari 2018 | 20:00 - 22:00

Bart van Lier (trombone) en Anton Goudsmit (gitaar) behoren tot de Nederlandse “jazzhelden”. Ze munten uit in creativiteit en zoeken het avontuur. Dit op basis van een fabelachtige techniek. Niet voor niets gaven zij dit duo-concert dan ook de titel “Nieuwe chemie” mee.

Bart van Lier (Haarlem, 14 juni 1950) is de belangrijkste trombonist van zijn generatie in de conventionele jazzstijlen. Hij begint als studiomuzikant, ontwikkelt zich geleidelijk tot toonaangevend solist en wordt later ook een belangrijke mentor van een complete trombonegeneratie. Als jazzimprovisator combineert hij een grote fijnzinnigheid en een uitgekiende techniek – die hij dagelijks gewetensvol op peil houdt – met een hang naar avontuur. Geen twee solo’s van hem zijn gelijk en elke solo is een sprong in het diepe. De jury die hem in 2000 de Jazz in Duketown Award uitreikt, oordeelt: ‘Zijn stijl kenmerkt zich door een vloeiende melodievoering, gekoppeld aan een fabuleuze techniek. Hij kan de uitersten van zijn instrument bereiken en doet dat op smaakvolle en artistieke wijze, waarbij techniek niet het uitgangspunt is, maar de muze dient.’

 

.

Anton Goudsmit is een bijzonder creatieve muzikant die zich zo’n beetje met alles wat met jazz te maken heeft bezighoudt. Of hij nou in het café op de hoek, het Concertgebouw, het Bimhuis of in Paradiso speelt, hij is altijd inventief en verbaast elk publiek met zijn originele invallen en grote expressiviteit. Met recht wordt hij een van de meest oorspronkelijke gitaristen van Nederland genoemd. Omdat hij zo expressief is, altijd vol met ideeën zit, zeer toegewijd is en zich manifesteert als een waar podiumbeest, doen veel muzikanten en groepen graag een beroep op hem. En hoewel hij uit principe nooit elektronische effecten op zijn gitaar aansluit, klinkt hij wel vaak als zodanig. Anton heeft over de hele wereld gespeeld op festivals en gerenommeerde jazzpodia. Met de door hem opgerichte groep The Ploctones en het door hem mede opgerichte Estafest heeft hij naam gemaakt als componist en frontman.

Bron: www.jazzhelden.nl

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10

Reserveren?

 

Gegevens

Datum:
23 februari 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur