Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Jazzconcert, Pianologues

22 maart | 20:00 - 22:00

Hanna Shybayeva en Gianluca di Ienno zijn pianisten met een klassieke/jazz achtergrond. Ze gaan al improviserend een boeiende ‘derde weg’ dat niet in een vakje past. Wees daarvan getuige … .
Ze hebben samen een project: “Pianologen”, ontstaan uit de ontmoeting van de twee musici die verschillende muzikale achtergronden vertegenwoordigen, klassiek en jazz, met de bedoeling inspiratie te putten uit hun respectievelijke repertoires en de ‘derde weg’ te proberen, door middel van interpretatie, uitwerking, improvisatie en compositie. Daarom geeft geschreven muziek ruimte aan improvisatie op dezelfde manier als improvisatie een trigger wordt om een of ander klassiek repertoirestuk binnen te dringen, waardoor het concert een continue klank van ideeën en spontaniteit wordt.
Voor dit concert zal naast onze Grotrian-Steinweg vleugel een tweede vleugel, een Blütner uit de jaren 50, worden ‘ingevlogen’. Meer over de achtergrond van deze instrumenten is hier te vinden.

Hanna Shybayeva speelde eerder bij Sijthoff  zo overtuigend dat een reprise in de lijn lag.
Sinds het begin van haar internationale carrière is ze gegroeid van ‘wonderkind’ tot een volwassen en boeiende pianiste, geprezen door pers en publiek voor haar interpretaties, energie, groot gevoel voor vorm en voor de rijkdom van haar kleurenpalet, zowel solistisch en als partner. Sinds 2008 is zij lid van de New European Ensemble, één van de meest innovatieve en vibrante ensembles voor nieuwe muziek.
In de loop der jaren won zij vele prijzen en had zij een druk schema met muziekfestivals, solo-recitals en optredens met orkesten in Europa, Rusland, en de VS. Voorts ontving zij vele beurzen.

Zoekend naar nieuwe mogelijkheden verliet Hanna op haar achttiende haar geboortestad Minsk en oriënteerde zij zich een jaar in Europa. In 1999 kwam zij naar Nederland waar zij haar studie vervolgde bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij in 2005 haar graad als Master of Music behaalde met de hoogste onderscheiding.  Haar eerste CD verscheen in 2000. Een jaar later won zij de twee top-prijzen op het YPF Nationaal Piano Concours in Amsterdam. Ze trad zij veelvuldig op in binnen- en buitenland. Ze maakte een aantal CD’s die uitstekend beoordeeld werden.
Sinds 2013 is Hanna als pianodocent verbonden aan de Internationale Anton Rubinstein Academie in Düsseldorf (Duitsland)/Conservatorio Giacomo Puccini La Spezia (Italië).

Pianist, hammonist, toetsenist, componist en muziekproducer Gianluca Di Ienno is een van de meest gewaardeerde muzikanten in de Italiaanse jazz-scene vanwege zijn inventiviteit, veelzijdigheid, gevoeligheid en het vermogen om bij te dragen met een persoonlijk esthetisch concept in een breed scala van muzikale genres en creatieve scenario’s. Hij speelde mee op talloze CD’s en LP’s.

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10; gratis voor deelnemers van We are Public

Reserveren?  We are Public deelnemers graag reserveren via info@sijthoff-leiden.nl

 

Gegevens

Datum:
22 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur