Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Jazzconcert, Rembrandt Frerichs & Tony Overwater

28 september 2018 | 20:00 - 22:00

Rembrandt Frerichs (piano) en Tony Overwater (bas) worden gezien als excellente veelzijdige muzikanten. Ze treden deze avond voor het eerst in duo op. Zeer intens spel verzekerd met een knipoog naar Arabische en barok muziek.

Rembrandt Frerichs is een jonge pianist met een brede blik die actief is inde voorhoede van de nieuwe generatie Europese musici. Hij kent het Amerikaanse jazz repertoire, maar past ervoor om de gebaande paden te bewandelen. Hij put uit Europese klassieke muziek en zijn passie voor Arabische muziek, die werd aangewakkerd door zijn tweejarig verblijf in Egypte.
De nu 35 jarige pianist debuteerde al op 22 jarige leeftijd op het North Sea Jazz Festival. In 2007 werd zijn debuut album genomineerd voor de Edison publieksprijs en presenteerde hij zijn muziek in de legendarische Jazzclub Birdland in New York. Geselecteerd als Music X Port Artist, tourt hij op dit moment over de hele wereld.
Rembrandt wordt erkend als een ‘avonturier op de toetsen’ (Trouw) en ‘meester op zijn instrument’ (de Volkskrant). Hij ‘speelt toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen’ (Trouw).

Tony Overwater heeft vele prijzen gewonnen. Zijn “sound” en unieke manier van spelen hebben hem gepositioneerd als een sleutel-speler in de Europese muziekwereld. Hij is een opmerkelijke solo-speler, leider van eigen projecten en sideman. Hij is zeer bekend om zijn pionierswerk in de Arabische muziek waarop hij zich meer en meer is gaan richten. Hij toerde met prominente muzikanten uit de Arabische wereld in het Midden-Oosten en o.a. Nederland -waaronder Sijthoff- en nam een aantal CD’s met hen op.
In 2009 vormde hij met Rembrandt en percussionist/drummer Vinsent Planjer het Rembrandt Frerichs trio. Drie muzikanten met een sterke interesse voor en hoog ontwikkelede vaardigheden in Arabische muziek en met wortels in de westerse klassieke muziek en jazz.
Tony heeft muziek gecreëerd voor vele documentaires zoals voor “Om de Oude Wereldzee” voor TV over Abraham Kuyper.
Een interview met Tony Overwater is opgenomen in het Nederlands Jazzarchief.

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10 / We are Public – deelnemers: gratis

Reserveren?

 

Gegevens

Datum:
28 september 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur