Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Jazzconcert, Trio Maurits Roes

26 januari 2018 | 20:00 - 22:00

Maurits Roes (piano), Stefan Lievestro (contrabas) en Thorsten Grau (drums) brengen deze jazzavond in Sijthoff eigen composities die afgewisseld worden met “standards”.

Maurits Roes is inmiddels een bekende jazzpianist in de Haagse jazzscene. Begonnen op zijn 4e, aanvankelijk met klassieke muziek werd hij op latere leeftijd gegrepen door de klanken van Bill Evans. In 2007 studeerde hij bij Jasper Soffers af op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag . In datzelfde jaar kwam zijn eerste cd ‘Essential Elements’ uit op het label OAP Records.
“Het eerste woord dat bij me op kwam bij het horen van debuut CD van het trio Maurits Roes was: Poëzie. Muziek en noten als de woorden van een dichter die op zoek is naar iets ongrijpbaars en het soms aanraakt” (Bert Jansma)
Hij nam deel aan workshops met o.a. John Taylor, Dave Lieban, Billy Hart en in 2005 en 2008 aan de bekende International Jazz masterclasses in Sienna (Italie).
In 2014 vormde hij een nieuw trio met Jasper Somson (bas) en Pieter Bast (drums).

 

Stefan Lievestro kreeg zijn eerste pianolessen toen hij acht jaar was. Vervolgens kwam het zwaartepunt van zijn aandacht op gitaar en elektrische bas te liggen en op zijn 18de was contrabas zijn voornaamste instrument. Hij werd toegelaten op het conservatorium van Arnhem en studeerde in 1989 cum laude af aan het conservatorium van Hilversum. In 1990 kreeg hij een beurs om in New York te studeren bij Marc Johnson.
Stefan nam deel aan talloze opnames van en met (voornamelijk) Nederlandse en Belgische artiesten. Door de jaren heen speelde hij met internationale sterren als Nat Adderley, Bob Berg, Dee Dee Bridgewater, Philip Catherine, Freddie Hubbard, Pat Metheny en Gregory Porter. Hij speelt nu op regelmatige basis met Dee Dee Bridgewater.
Stefan leidt twee eigen bands, Lievestro6 en Mona Lisa Overdrive (MLOD). Hij is oprichter van Mainland Records. Op dat label bracht hij in 2006 met zijn sextet zijn eerste cd als bandleider uit, gevolgd door cd’s van MLOD in 2007 en in 2010 cd’s. Bij het label zijn inmiddels ook cd’s van onder anderen Jasper Blom en Reinier Baas uitgekomen.

Thorsten Grau, geboren in Duitsland begon op twaalfjarige leeftijd met drummen. Hij studeerde in Wenen aan het American Institute of Music bij Jeff Boudreaux en in Mannheim bij Keith Copeland en Freddy Santiago (diploma 1997). Vervolgens ging hij naar Nederland waar hij in Amsterdam (bij Marcel Serierse, Lucas van Meerwijk, Kees Kranenburg) en in Den Haag (bij Eric Ineke) studeerde. Verder kreeg hij les van o.a. Dom Fomularo, Jim Chapin, Bill Stewart en Alan Dawson.
Thorsten won verscheidene prijzen zoals in 1995 de 1e prijs bij het “Best Young drummer of Europe” concours in Koblenz, in 1998 de Solistenprijs bij Jazzfeest Breda, in 2000 de 1e prijs in Breda met Mete Erkers Band “Blink” en de 1e prijs met “Blink” bij de Jazzconcours in Dordrecht. Hij is te beluisteren op veel verschillende CD’s. Zijn eerste cd was een opname met Mike Stern. Hij was bij het North Sea Jazz Festival te horen met o.a. Quadrant, Take The Duck, Anette von Eichel, Martin Fondse en speelde bij het Montreux Jazz Festival met David Golek. Naast zijn werk als uitvoerend studio- en live-drummer doceert Thorsten al sinds meer dan 14 jaar, o.a. sinds 2003 bij muziekschool Rootz in Delft.

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10

Reserveren?

 

Gegevens

Datum:
26 januari 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur