Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Jubileum: jazzconcert door Karel Boehlee, Toon Roos en Jasper Somsen (vol)

1 september 2018 | 20:00 - 22:00

Toon Roos (saxen), Karel Boehlee (piano) en Jasper Somsen (bas) zijn (inter)nationale topmuzikanten die zich voor dit lustrum-concert in een droom-trio hebben verenigd. Ultieme interactie bij improvisatie over standards en eigen composities.

Bird award winnaar Toon Roos (1964) wordt gezien als een van de beste sopraan- en tenorsaxofonisten van Nederland en wordt geprezen om zijn lyrische en intuïtieve manier van spelen. Zijn doorbraak was op twintigjarige leeftijd met een optreden van zijn kwartet op het North Sea Jazz Festival van 1984. Sindsdien heeft hij een internationale reputatie opgebouwd en samengewerkt met vele grootheden uit de jazz en fusion waaronder Joe Zawinul, Peter Erskine, Alex Acuna, Hein van de Geyn, Toots Thielemans, Ivan Lins, John Scofield, Walter Becker en Donald Fagen.
Roos heeft zijn eigen stijl ontwikkeld door vanaf het begin verschillende muziekstijlen te spelen, van de big band swing tot bebop en hard bop, van bossa nova tot funk en fusion. Hij heeft opgetreden met de meest uiteenlopende formaties, getoerd door vele landen in Europa en daarbuiten, en heeft verschillende platen opgenomen als bandleider, bandlid of gastsolist. Hij was gedurende twintig jaar een van de stersolisten van The Dutch Jazz Orchestra onder leiding van Jerry van Rooijen. In 2009 tourde het Toon Roos Kwartet als voorprogramma van de legendarische band Steely Dan door Europa, en speelde op wereldberoemde podia als de Hammersmith Apollo in Londen en de Olympia in Parijs.
Toon Roos is winnaar van de Wessel Ilcken Prijs 1984, de North Sea Jazz – Bird Award 2001 en van de tweede prijs van de International Songwriting Composition 2004 in de Verenigde Staten met zijn compositie Reach For The Rose. Toon geeft momenteel als hoofdvakdocent les aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het HKU Conservatorium Utrecht.

Karel Boehlee is een veelgevraagd en veelzijdig pianist wiens spel gekenmerkt wordt door lyriek, swing en een persoonlijke, impressionistische benadering.
Karel heeft opgetreden met vele gerenommeerde artiesten waaronder Gino Vannelli en Trijntje Oosterhuis en was jarenlang de vaste pianist in het kwartet van Toots Thielemans. Voor Japan heeft hij verschillende trio albums onder eigen naam opgenomen.
Hij is hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.
.

De Nederlandse contrabassist, componist en producer Jasper Somsenwww.jaspersomsen.com -studeerde jazz en klassieke contrabas aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht.
Tijdens zijn loopbaan speelde Jasper met de allerbeste musici van de (inter)nationale jazzscene waaronder Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Bellard, Bob Sheppard, Justin Faulkner, Jean-Michel Pilc, André Ceccarelli, Gabriele Mirabassi, Bert Joris, Bert van den Brink, Ramón Valle, Toon Roos, Karel Boehlee, John Engels, Yuri Honing en Eric Vloeimans.
Jasper brengt albums uit bij of in samenwerking met Challenge Records.

Somsen treedt overal ter wereld op en wordt vaak gevraagd als gastdocent door diverse conservatoria

 

Entree: gratis, reserveren is niet meer mogelijk, het maximale aantal toehoorders is bereikt

Gegevens

Datum:
1 september 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur