Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Klassiek concert, Divertimento

3 februari | 15:30 - 17:00

Deze zondagmiddag trakteert het dubbelblaaskwintet Divertimento u op een programma met beeldende en sfeervolle muziek van drie componisten; Richard Wagner (1813 – 1883), Gustav Holst (1862 – 1934) en Frederick Delius (1862 – 1934)

Wij zijn trots en blij u een prachtige bewerking van de Siegfried Idyll voor dubbelblaaskwintet en contrabas te laten horen. Mark A. Popkin is er in de bewerking zeker in geslaagd het karakter te behouden van dit stuk dat Richard Wagner voor zijn vrouw schreef bij de geboorte van hun zoon Siegfried.
Hierna vervolgen we onze weg naar Engeland op de klanken van A Moorside Suite van Gustav Holst in een bewerking van Geoffrey Emerson.
Tot slot kunt u luisteren naar een bewerking van To Be Sung of a Summer Night on the River van Frederick Delius in een bewerking van Axtell.

Divertimento is sinds 2007 een ensemble bestaande uit tien blazers: 2 x { fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot }. De naam is gekozen omdat deze refereert aan ‘ontspanning, en een plezierige tijd met elkaar doorbrengen’ hetgeen we zelf ervaren tijdens het musiceren en hetgeen we ook ons publiek toewensen bij het luisteren.
Onze leden komen uit Leiden en omstreken en hebben hun sporen verdiend in diverse ensembles en orkesten. Wat we met elkaar gemeen hebben is de liefde voor muziek en het plezier samen te musiceren.
Ons repertoire bestaat uit Ouvertures, Serenades, Divertimenti, Suites, Dansen, Symfonietta’s vanaf de tijd van Mozart tot de hedendaagse muziek.
Onze dirigent is Paul van der Reijden, hij studeerde viool, kerkorgel en orkestdirectie.

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10

Reserveren?

 

Gegevens

Datum:
3 februari
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur