Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Klassiek concert, Liedrecital: Met een omweg naar Rusland

29 oktober 2017 | 15:30 - 17:00

Marc Pantus (bas-bariton) & Daan Boertien (piano)

De jonge pianist Daan Boertien staat aan het begin van een veelbelovende carrière als liedbegeleider.
Met hem reist bas-bariton Marc Pantus ‘met een omweg naar Rusland’. Via Noorwegen en Finland gaan zij met prachtige Duitstalige liederen van Edvard Grieg en enkele hartverscheurende liederen in het Zweeds van de Fin Jean Sibelius naar het Rusland van Modest Mussorgski en zijn grootse cyclus Liederen en Dansen van de Dood.

Over Marc:
“Marc Pantus was a compelling bass, whose powerful notes rolled through the vaulted spaces of the hall, and with a German diction that was so perfectly natural (and he is Dutch, after all), that even someone fresh to that language could hear the inner logic of his phrases.” (Berkeley Times, Adam Broner)
“En of het nu de mooie ingevingen waren van de Boheem Kozeluch, of de fraaie melodieuze Karl Zelter, het waren allemaal verrassingen om naar te luisteren, zoals het intens gezongen werd door Marc Pantus. Hij is door en door een volbloed vocalist die moeiteloos van het lage naar het hoge timbre kan omschakelen. Want zijn stem heeft een lichtheid die in staat is veel gevoelens met het grootste gemak te vertolken.” (de Gelderlander, Paul Vergeest)

Daan Boertien over de kunst van het liedbegeleiden:
‘Je bent niet de hele tijd alleen onderweg. En ook de spontaniteit op het podium is groter, doordat je samen bezig bent. Als je alleen bent, dan heb je alles zelf in de hand. Als je met zijn tweeën bent, dan moet je reageren. Er gebeuren dingen die je niet hebt afgesproken, dus je bent de hele tijd aan het communiceren. Dat is eigenlijk veel spannender, omdat je op het moment zelf veel alerter moet zijn en zo ontzettend goed moet luisteren.’

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10
Reserveren?
Meerdere concerten bijwonen? Koop een seriekaart aan de zaal of mail naar reserveren@sijthoff-leiden.nl
5 zelf te kiezen concerten voor de prijs van 4 dus € 60 i.p.v. € 75

Gegevens

Datum:
29 oktober 2017
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur