Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Klassiek concert, Muzikale Verhalen

18 november 2018 | 15:30 - 17:00

CD-presentatie ‘Muzikale Verhalen’

Ephraim van IJzerlooij en Imke Jelle van Dam ontmoetten elkaar in 2010 voor het eerst en ontdekten vier jaar later dat het mogelijk is om gezamenlijk te componeren. Zij schreven in een  onderlinge wisselwerking Forza, een stuk voor cello en piano, geïnspireerd op een schilderij van Hans Emmelkamp, ter gelegenheid van de opening van een expositie van zijn werk. Vervolgens ontstond Eeuwig Ogenblik op een gelijknamig gedicht van Anneke van Zanten, gevolgd door de driedelige Sonate voor Madeleine, een opdrachtwerk (gegeven door Roelant de Vletter). Voor De Profundis, een compositie van Imke Jelle van Dam, schreef Ephraim van IJzerlooij op verzoek de inleiding.
Bovengenoemde stukken zijn opgenomen in de Cultuurzaal van Sijthoff in december 2016 en augustus 2017 m.m.v. geluidtechnicus Christiaan Crox. Daarnaast de Zeven Planetenzuilen voor cello solo door Ephraim van IJzerlooij en enkele mysteriestukken voor piano solo door Imke Jelle van Dam. Deze zijn, samen met het afstuitende Memory + voor cello en piano, op de CD geplaatst.
Bij de CD-presentatie zullen o.a. enkele delen van de gezamenlijke composities worden vertolkt. Daarnaast zal er een uitgebreide toelichting zijn over het proces van het gezamenlijk componeren.

Ephraim van IJzerlooij (Zeist, 1983) begon op 7-jarige leeftijd met muzieklessen (lier en blokfluit) en op 9-jarige leeftijd met cellolessen. Vanaf 2002 studeerde hij cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag; de laatste 2 jaar voor zijn Master bij Dmitri Ferschtman met de specialisaties Orkestspel en Kamermuziek en Solospel. Zijn eindexamen Master of Music in september 2009 is door de commissie gewaardeerd met een 9, met onderscheiding voor de poëzie in zijn spel.

Imke Jelle van Dam (Arnhem, 1950) is op zijn vijfde jaar verhuisd naar Zwolle. Pianoles vanaf 11 jaar. Privélessen harmonieleer en contrapunt. Pianoles, improvisatie en compositieleer studeerde hij bij Rik Elings. Op 32-jarige leeftijd ging hij naar het conservatorium in Hilversum waar hij piano lichte muziek (Jan Huydts) en arrangeren (Jerry van Rooijen) studeerde.

Geluidtechnicus Christiaan Crox (Helmond, 1978) is opgegroeid in een muzikaal gezin en had klassiek blokfluitles en later piano. Studeerde Muziek en Technologie aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht.

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10

Reserveren?

 

Gegevens

Datum:
18 november 2018
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur