Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Klassiek concert, Opera & film

3 maart | 15:30 - 17:00

Een middag met de Nederlandse Muziekprijs winnaar Izhar Elias (gitaar) en Georgische klarinetvirtuoos Levan Tskhadadze.

Het duo Tskhadadze/Elias is een bijzonder duo dat klassiek magazine Luister omschreef als ‘een match made in heaven’.
Klarinet en gitaar geeft een lichte transparante klank, met ruimte voor veel persoonlijke vrijheid en folkloristische roots. In hun programma maken Levan Tskhadadze en Izhar Elias een muzikale vertaling van vormgeving en beelden uit de opera en de film. Razendsnelle virtuositeit uit de extraverte Italiaanse opera plaatsen zij tegenover minimalistische humor uit Georgische film- en theater scènes. Voor een voorproefje, klik hier.

Izhar Elias (Amsterdam, 1977) is een van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Zijn poëtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg 19e eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia. In 2011 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.

Levan Tskhadadze (Tbilisi, 1983) wordt gezien als een van de belangrijkste jonge musici in Georgië. Hij is oprichter en artistiek leider van het Tbilisi Wind Festival, het Kutaisi Classical Music Festival en mede-oprichter van de Chiatura Music Academy.

Voor meer info, klik hier.

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10

Reserveren?

 

Gegevens

Datum:
3 maart
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur