Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Klassiek Concert: Trio Romantica

11 februari 2018 | 15:30 - 17:00

Mezzosopraan Irina Pozdniakova en en banjan-spelers Igor Foersov en Arkadi Gankin, geven een concert met ballades en liederen uit Oekraïne en Rusland. Daarnaast ook enkele banjan-solo’s van onder andere A. Repnikov (Basso Ostinato).

Irina Pozdniakova werd in Moskou geboren. Zij studeerde gedurende 10 jaar piano aan de Prokoffief Centraal Muziekschool in Moskou. Vervolgens studeerde ze muziekpedagogie, klassieke- en operazang aan het Conservatorium in haar geboortestad, met piano en koordirectie als bijvak. Na voltooiing van haar studies in Rusland volgde zij 7 jaar masterclasses bij Ernst Haefliger in Zurich: o.a. oratorium, cantates van Bach, Duitse en Franse Liederen.
In Moskou zong zij als soliste bij het Staats-Philharmonisch Orkest. Zij werkte met de kinderen als zang en muziek toneel docente bij de Kunstschool-Krasnoselskoe in Moskou.
In Nederland treedt zij regelmatig op als liederen- en operazangeres. Zij was onder andere te horen als alt soliste in het Requiem van Verdi o.l.v. H. Leenders en van H. van der Toorn. Met het Opera koor Zuid o.l.v. E. Pleyers deed zij als soliste mee aan een Verdi programma in Heerlen.
Als liedzangeres verzorgt zij recitals met eveneens uit Rusland afkomstige pianisten en accordeonisten. Als koordirigente is Irina bij de verschillende Nederlandse koren werkzaam geweest. Zij geeft ook muziekles aan de kinderen op het Russische Poesjkinschool in Leiden.

Igor Foersov werd in 1963 in de Oekraïne geboren. Hij studeerde van 1979 tot 1983 muziek op het muziekcollege in de stad Tasjkent. Bij het beëindigen van dat onderwijsinstituut ontving hij de kwalificaties: leraar bajan (Russische harmonica), accordeon en orkestdirigent.
Van 1986 tot 1991 studeerde hij aan het staats-conservatorium van Tasjkent, met als hoofdvak bajan. Bij het afstuderen werd hij concertmuzikant en docent bajan en accordeon.
In 2000 kwam hij als vluchteling in Nederland waarna hij zich als straatmuzikant in leven moest houden. Op een dag wekte hij de belangstelling van Herman Lammers, gepensioneerd organist. Van het één kwam het ander. Van 2003 tot 2005 nam hij in Nederland les van professor Anatoly Senie, de winnaar van de tweede prijs van het accordeonconcours voor de Wereldbeker in New York 1969.
Inmiddels houdt Igor zich full time bezig met muziek bezig, als concertmuzikant, dirigent, docent bajan en accordeon, als componist en als pianostemmer.

Arkadi Gankin is geboren in Gomel (Wit Rusland). Hij volgde zijn opleiding aan het conservatorium te Minsk, waarna hij jarenlang het vak van muziekdocent uitoefende. Hij is als muziekdocent naar Nederland gekomen en doceert nu aan muziekscholen in Capelle aan den IJssel en Delft en geeft les op de Poesjkinschool in Leiden. Verder is hij een veel gevraagde concertaccordeonist. Met zijn Russische accordeon, de bajan, treedt hij op bij de meest uiteenlopende muziekevenementen. Arkadi is/was dirigent van verschillende koren, waaronder sinds de oprichting in april 2007 het Alphens Kozakkenkoor.

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10

Reserveren?

 

Gegevens

Datum:
11 februari 2018
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur