Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

Klassiek concert, Trio Unique

14 september | 13:00 - 15:30

Gerrit Sleeuwenhoek (bas), Koos van Zeijst (tenor) en Martin Gordijn (pianist) vormen samen het veelzijdige trio Unique. Zij brengen een gevarieerd  programma van klassieke werken en moderne stukken van diverse componisten o.a. Biset, Fauré, Webber  en Simon and Garfunkel e.a.

Deze zaterdag brengen zij klassieke werken als Ave Verum van Karl Jenkins, Ideale en Malia van F.P. Tosti, de Parelvissers van George Biset, Pie Jesu van A.L. Webber, Panis Angelicus van César Franck, Les Berceaux van Gabriel Fauré .
Daarnaast brengen zij moderne stukken zoals Somewhere ( West Site Story) van Leonard Bernstein, The Boxer van Simon and Garfunkel, You are so beautiful van Joe Cocker, Tell her van Celine Dion and Barbara Streisand, Nella Fantasia van Ennio Morricone, Let it be me van de Everly Brothers, Come un fiume tu van Andrea Bocelli.
Deze evergreens zijn door het trio uitgezocht niet alleen omdat deze muzikaal goed op elkaar zijn afgestemd, maar ook omdat het hier gaat om moderne stukken die nu al in zekere zin als klassiekers beschouwd kunnen worden.

Het programma is door het trio opgedeeld in drie delen van circa twintig minuten: 13.00 -13.20 uur, 14.00-14.20 uur en 15.00 -15.20 uur. Ieder deel bestaat uit een wisselend programma van een vijftal werken.

In verband met de Open Monumentendagen in Leiden is de toegang gratis (maximaal 50 personen). Een vrijwillige bijdrage bij de uitgang is uiteraard welkom.

Gegevens

Datum:
14 september
Tijd:
13:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur