Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Klassiek Concert: Triple Berry Trio

14 januari | 15:30 - 17:00

“EAST MEETS WEST”

Triple Berry Trio ontleent haar naam aan de originele compositie ‘Jazzberries’ uit 1982 van de Amerikaanse componist William Schmidt die een grote bijdrage heeft geleverd aan de kamermuziek met zijn vele composities voor uiteenlopende ensembles. In vier contrasterende deeltjes laat Schmidt de trompet, cello en piano schitterend samenwerken in o.a. een blues en een boogie woogie.
De nieuwe compositie ‘Arban’ voor cornet, cello en piano van de Franse componist Gilles Herbillon – in juni 2017 van een wereldpremière in Den Haag voorzien in de aanwezigheid van de componist- zal vanmiddag wederom worden uitgevoerd. Ook soli en duo’s staan op het programma (zie hieronder).

Theo Hartman is op 9-jarige leeftijd met trompetlessen begonnen bij een harmonievereniging en studeerde in 1983 succesvol af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij werkte o.a. als trompettist bij het Haifa Symfonie Orkest in Israël. Met het Haifa Koperkwartet heeft hij door geheel Israël opgetreden. Hij speelt sinds 1990 als freelancer regelmatig bij veel Nederlandse symfonieorkesten. Sinds 2006 is hij trompettist en initiator bij het koperensemble Continuous Brass. Sinds eind 2015 heeft Theo met het spelen in Triple Berry Trio tevens een verrassende uitbreiding van zijn kamermuziek activiteiten.

Ephraïm van IJzerlooij is op 9-jarige leeftijd begonnen met cellolessen en ging naar de Jongtalentklas aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2002 studeerde Ephraïm cello aan het Koninklijk Conservatorium bij o.a. Dmitri Ferschtman. Zowel zijn Bachelor als zijn Masteropleiding heeft hij zeer succesvol heeft afgesloten.
Bij de zomeracademie 2006 van het Nederlands Jeugd Orkest was Ephraïm aanvoerder bij de celli. Aanvullend heeft hij vele (inter)nationale masterclasses gevolgd, stage gelopen bij het Residentie Orkest en tijdens internationale festivals zoals het Schleswig Holstein Musikfestival en het Edinburgh International Festival opgetreden. Ephraïm is zeer actief in de Nederlandse kamermuziek en sinds 2015 maakt hij ook deel uit van Triple Berry Trio.

Armin Segger behaalde in 1984 het diploma Piano aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle. Hier volgde hij lessen bij Nelleke Geesink, Rinus Groot en Marien van Nieukerken. Armin woont in Den Haag, en geeft hier en in Lunteren pianolessen.
Sinds 1992 is Armin repetitor op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag voor contrabas studenten van Roelof Meijer.
Armin houdt van muzikale avonturen. Zo werd hij in 2008 pianist bij het koperensemble Continuous Brass waarmee hij al menig recital heeft gegeven, en heeft hij enkele jaren met ‘Mind the gap experience’ opgetreden waarbij eigen composities een grote rol speelden. Sinds 2015 neemt Armin de pianopartij voor zijn rekening in Triple Berry Trio.

Programma ‘East meets West’

Arban                                                           Gilles Herbillon
Klid                                                               Antonín Dvorák
Grand Russian Fantasia                                Jules Levy
Sonata                                                          György Ligeti
Three Songs                                                 Pjotr IlyichTchaikovsky

                                               pauze

Invierno Porteño                                       Astor Piazzolla
Lake Louise                                               Armin Segger
Blues 1                                                       Scott Robbins
Jazzberries                                                William Schmidt
          – Boysenberry boogie
.         – Strawberry jam

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10

Reserveren?

 

Gegevens

Datum:
14 januari
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur