Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Leidse Hofjesconcerten, Jubileum!

21 mei 2018 | 12:30 - 18:00

De Leidse Hofjesconcerten in het Pinksterweekend zijn een niet te missen traditie geworden, voor zowel Leidenaren als muziekliefhebbers van buiten de stad. Tijdens deze tiende editie maken Sijthoff Cultuur en de Hof van Sijthoff weer deel uit van dit muzikale festival.
In de middag is er een programma in de Cultuurzaal. Dit is precies hetzelfde als het programma op zondag. Aan het eind van de middag komt trio C tot de Derde op het terras spelen.
Trio C tot de Derde bestaat uit Caspar Terra (klarinet), Coos Lettink (accordeon) en Carel den Hertog (viool). Dit trio speelt klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Én die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de Balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek.

  • Programma: KLEZ-X! klezmer classics en andere klassiekers.. In de voetsporen van componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály reist het trio regelmatig richting Oost-Europa op zoek naar nieuwe muziek. Muziek die in hun programma KLEZ-X! verwerkt wordt tot ‘nieuwe klassiekers’, afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van ‘oude klassiekers’ van genoemde grootmeesters en classics uit het onuitputtelijke Balkan en klezmer repertoire. Steeds vanuit het streven: geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen. Geniet, dans en droom met Trio C tot de Derde…

Tijden: 16:00-16:40 en 17:00-17:40

Gegevens

Datum:
21 mei 2018
Tijd:
12:30 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur