Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

Lezing, De historie van de indianen

21 september | 20:00 - 22:00

Een lezing door Serv Wiemers over identiteit, strijd en boodschap van de Noord-Amerikaanse indianen.
Ze leken verdwenen, uitgeroeid: indianen, de oorspronkelijke bewoners van Amerika. En met hen hun culturen, talen en verhalen. Maar ze vertonen Veerkracht en laten weer van zich horen. Ze eisen hun rechten op en hebben een boodschap die wereldwijd weerklank vindt, zeker nu in tijden van klimaatverandering: mensen zijn gelijkwaardig aan al het andere dat leeft en moeten daarom in balans leven met natuur en milieu.
Het protest van de Lakota Sioux indianen van Standing Rock tegen de Dakota Access oliepijpleiding kreeg steun van alle andere stammen en vervolgens vanuit de hele wereld. Ook vanuit Nederland.
Was Standing Rock éénmalig of gaat de strijd door? Wat betekent het vandaag de dag indiaan te zijn? Wat is er over van hun culturen, talen en verhalen? Hoe vechten ze voor zelfbeschikking en Moeder Aarde, zeker in tijden van Trump? Wat kunnen wij van hen leren?
Serv Wiemers trok langs dertig indianenreservaten en vond een unieke kijk op duurzaamheid, leiderschap en spiritualiteit. Hij schreef er het boek Veerkracht, Indianen van nu over de wereld van morgen over en treedt vaak op in de media als expert. Over het boek Veerkracht: “leuk en toegankelijk geschreven” (VPRO), “een bron van interessante wijsheden” (Happinez).

Entree: € 7,50 – CJP en studenten € 5 / Incl. film op 22-09: € 10 – CJP en studenten € 7,50

Naar reserveren en betalen

Gegevens

Datum:
21 september
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur