Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Lezing, Francesco Goya & Danaë Moons

23 november 2018 | 20:00 - 22:00

Deze lezing wordt gegeven door Han van Ouwerkerk.

Danaë Moons, uiterst getalenteerd, jong, levenslustig, altijd onderzoekend, raakte in 2015 tijdens een bootongeluk op de Mahakamrivier in Kalimantan vermist. De belangstelling voor deze bijzondere kunstenares, die in enkele jaren haar eigen stijl ontwikkelde, neemt in binnen- en buitenland toe. De kunstcriticus Hans Hartog den Jager schreef, diep onder de indruk van haar werk, een lang essay; diverse landelijke dagbladen plaatsten lovende (en vaak opmerkelijk lange) recensies over een expositie die in 2016 In Amsterdam werd gehouden.
De grote inspirator van Moons was de Spaanse kunstenaar Francesco Goya. Goya werd eind achttiende eeuw beroemd als hofschilder en was in zijn jonge jaren een meester van de Rococostijl. Later legde hij zich steeds meer toe op het weergeven van dwaasheden en donkere kanten van de mens. Hij wordt daarmee beschouwd als één van de voorlopers van de 20e-eeuwse kunst.
Goya en Moons onderzochten de diepten van de menselijke ziel. Zij schrokken voor het duister niet terug – toch is hun werk hoopgevend. Zij omarmen alle aspecten van het leven.

Entree: € 7,50 – CJP en studenten € 5

Reserveren?

 

Gegevens

Datum:
23 november 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur