Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

MUZIKAAL DANS AVONTUUR: Oene van Geel & Miri Lee

21 mei 2017 | 15:30 - 17:00

2017-05-21-22017-05-21-1

De samenwerking tussen Miri Lee (dans) en Oene van Geel (5 snarige viool + electronica) is kakelvers.
Oene: ‘Ik zag Miri voor het eerst optreden bij een Monday Match avond in het BIMhuis en was meteen gefascineerd door haar concentratie en bewegingstaal. Ze was zo  boeiend in haar aanwezigheid dat ik na afloop wel op haar af moest stappen en voorstelde om samen te gaan werken. Tot mijn grote plezier zijn we een paar weken daarna met Kenzo Kusuda (dans) en Matteo Mijderwijk (piano) het podium opgesprongen voor een performance in De Ruimte. Daarna wisten we dat we heel graag ook als duo met elkaar wilden gaan samenwerken. Na verschillende duo-sessies op de vloer (soms met publiek) zijn we heel blij om het nu aan jullie te presenteren. We werken met structuur en concepten maar laten ook veel ruimte voor avontuur in het moment waarbij we kunnen inspelen op de locatie waar we performen.’
‘Jazzportret’ van Oene van Geel: De in Amsterdam woonachtige violist en componist Oene van Geel is een muzikale avonturier die is geïnspireerd door jazz, muziek uit India, kamermuziek en vrije improvisatie. Hij speelt onder meer in Zapp 4, Estafest, The Nordanians en OOOO en treedt regelmatig op als gastsolist. Van Geel schrijft tientallen composities voor diverse bezettingen. Naast werk voor zijn eigen groepen componeert hij voor onder andere de David Kweksilber Bigband, Amstel Quartet, Amsterdam Sinfonietta, Matangi Quartet, Calefax, Tetzepi Bigtet, Ricciotti Ensemble, Duo Eva Tebbe en Merel Junge (harp en viool) en muziektheatergroepen als Schweigman&, Theater Sonnevanck (jeugdtheater) en Orkest Max Tak. Als componist en/of muzikant is hij ook betrokken bij (theater)producties van Theun Mosk, Saartje van Camp, Herman van Baar en Marcel Sijm. In 2013 won hij de prestigieuze VPRO/Boy Edgar Prijs.
Miri Lee begon haar opleiding in traditionele Koreaanse dans in 1988 in Seoul waar ze ook haar bachelor behaalde. Tevns volgde ze een opleiding in ballet en moderne dans waarin ze haar master behaalde aan de dansopleiding in Seoul.
In 2008 verhuisde Miri naar Amsterdam waar ze zich aansloot bij het improvisatie muziek-dans bedrijf ‘Magpie’. Ze heeft tal van improvisatie-optredens gedaan met verschillende kunstenaars en op verschillende plaatsen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, België, de VS, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Zuid-Korea.
In 2009 nam ze als jonge Koreaanse choreograaf deel aan “Julidans Artist Lab” en in 2011 werd zij geselecteerd door “Julidans Festival” om haar werk als danser met het project “Poëzie” samen met Anani Sanouvie (Togo) in de Melkweg te presenteren.
In 2013 startte Miri een samenwerkingsproject (‘Pastic Zoo’ Project) met Jongkag Park. Ze werkte samen met een aantal beeldend kunstenaarswaaronder Pierre Mansire, Julian Hetzel en Marloeke van der Vlugt.
Het is duidelijk dat de artistieke uitingen van Miri Lee diep geworteld zijn in de traditionele Koreaanse kunst. Door haar vele optredens heeft zij haar eigen artistieke taal en methoden ontwikkeld. ‘Imprography’ is de titel die ze gebruikt voor haar zoektocht naar choreografische mogelijkheden, waarvan de homepage van haar website getuigt.

Entree: € 12,50 – CJP en studenten € 10

Reserveren?

Gegevens

Datum:
21 mei 2017
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur