Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

Opening Expositie ‘Bitten Land’

6 oktober | 15:30 - 17:00

BITTEN LAND, serie schilderijen voor een land vol littekens: de dramatische kracht van het Spaanse landschap. Werk van de in Spanje woonachtige kunstenaar Fernando González Claverí .

De school van de Spaanse schilderkunst heeft altijd een bijna woeste liefde voor materie getoond. Als beeldhouwer van de opleiding is mijn werk altijd gekenmerkt geweest door die voorliefde voor het tactiele. Onlangs heb ik de grootformaat doeken op papier laten schilderen met een techniek die, hoewel vloeibaar, enkele zeer suggestieve visuele texturen biedt voor het gevoel van aanraking.
Anderzijds laat de figuratieve vrijheid van de landschapschilderkunst toe om een zichtbare emotionele lading toe te voegen aan de omarming van de aarde met de hemel. Zo is de Bitten Land serie naar buiten gekomen, landschappen waarin de kleur van de aquarel tegenover de bijtende kracht van het bleekmiddel staat. Het zijn dramatische schilderijen, vol littekens, die spreken van woede en predatie, maar ook van liefde. We kunnen ook uit liefde bijten.
Met deze serie keer ik na bijna zeven jaar inactiviteit terug naar de schilderkunst.
Ik ben geboren in Zaragoza in 1963 en studeerde Schone Kunsten in Sevilla en Barcelona. Sinds mijn prille jeugd heb ik als kunstenaar in verschillende disciplines (schilderen, beeldhouwen, tekenen en graveren) talloze prijzen gewonnen, waarvan enkele op nationaal niveau. Sinds 2015 woon ik in Valladolid.
Mijn werk als leerkracht heeft ook internationaal onderscheidingen gekregen, waarvan de belangrijkste, “Uitvinden is leuk”.
Ik heb cursussen en conferenties gegeven in tal van musea en universiteiten.

Entree: gratis

Gegevens

Datum:
6 oktober
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur