Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

Opening expositie, De Leidsche Mondialen In Optima Forma

28 september | 15:30 - 17:00

In de expositie ‘De Leidsche Mondialen In Optima Forma’ tonen de leden van dit Leidse collectief van kunstenaars hun grote diversiteit.
De Leidsche Mondialen zijn het geesteskind van de bekende Leidse kunstenaar Dick Bakhuizen van den Brink. Het collectief staat open voor alle vormen van kunst. Niet alleen schilderen of tekenen, maar ook fotografie, keramiek en poëzie zijn kunstvormen die in het collectief zijn vertegenwoordigd.
Naast het behartigen van de belangen van de kunstenaars door o.a. het organiseren van exposities hebben De Leidsche Mondialen een ander uniek belang. Dat is het borgen van de kunstwerken van overleden kunstenaars.
De Leidsche Mondialen is een enthousiast gezelschap van ruim 40 kunstenaars, dat maandelijks bij elkaar komt voor een gezellige borrel. Daar worden ideeën uitgewisseld, kennis gedeeld en plannen gesmeed.
Recent hebben De Leidsche Mondialen een expositie over schaken gemaakt, in samenwerking met het Tata Steel Chess Tournament. Deze werken hadden allemaal het edele schaakspel als thema. De expositie werd geopend door burgemeester Lenferink, die deelnam aan een blindschaakwedstrijd.
Laat u verrassen en verwonderen bij ‘De Leidsche Mondialen In Optima Forma’.
Meer over De Leidsche Mondialen op www.deleidschemondialen.nl.
Tijdens de opening gaat Maarten Baanders in gesprek met de kunstenaars.

De opening is gratis bij te wonen.

Gegevens

Datum:
28 september
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur