Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Opening expositie ‘Stralen en Spiralen’

1 december 2018 | 15:30 - 17:00

Erik van ‘t Hoff speelt met beweeglijk Keltisch vlechtwerk en geometrisch opgebouwde Moorse motieven. Een onderwerp waarover hij ook een drietal workshops in Sijthoff verzorgt. Journalist Maarten Baanders gaat tijdens de opening met de kunstenaar in gesprek.

De oude kunst van de Kelten in Ierland wordt gekenmerkt door spiralen en wevende lijnen. Die kunst is te zien op grafstenen en in manuscripten. Een versieringskunst die een grootse verfijning heeft bereikt. Met passer en liniaal maken we een mandala van wevende kleurbanen. De doorgaande lijn is typerend voor deze beweeglijke patronen.
Een toch wel heel andere aanpak zien we bij het ontwerpen van Moorse mozaïeken. Ook hier gaat het om een oude techniek, onder andere te zien in kleurrijke, imposante mozaïekpatronen van oosterse moskeeën en paleizen.

Erik van ’t Hoff is een kunstenaar die experimenteert met heel veel stijlen. Het spel van lijnen is daarbij een belangrijk element. Toevalslijnen die uitgroeien tot sprookjesachtige voorstellingen, of juist strakke lijnen die ondanks zichzelf toch beweeglijk overkomen. Samen met kleur is er heel veel te ontdekken in het oeuvre van deze kunstenaar. Het is dan ook niet verbazend dat hij de ontdekkingstocht is begonnen naar de Keltische en Moorse motieven.

Entree: gratis
Openingstijden: ma. t/m za. van 13.00 – 16.00 uur (tenzij er een activiteit in de zaal is).

Gegevens

Datum:
1 december 2018
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur