Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Opening expositie ‘Kerken te water’

8 juni | 15:30 - 16:30

In de serie “Zinkend Geloof” toont Winnifred Bastian kerken van bijzondere architecturale schoonheid die gedeeltelijk ondergelopen zijn door het zeewater. Tijdens de opening gaat journalist Maarten Baanders in gesprek met de kunstenares.

Voor de serie ‘Zinkend Geloof’ vond Winnifred inspiratie door enerzijds, de opwarming van de aarde met stijgende zeespiegel als gevolg en anderzijds, de afname van het Christelijk geloof in de Westerse wereld.
Omdat zij al vele jaren werkend lid is van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders en dus gewend aan het schilderen van zee, havens en boten alsmede landschappen met water, was het voor haar geen grote stap om ditmaal kerken in het water te schilderen. In het verleden heeft zij ook vele stadsgezichten geschilderd, waaronder een serie van Zuid-Engeland en een van Parijs. De stijl van deze series is terug te vinden in de afgebeelde kerken.
Voor ‘Zinkend Geloof” is gebruik gemaakt van olieverf op linnen. De schildertrant is laag op laag, waardoor kleuren tot hun volle intensiteit kunnen komen.

Werk van Winnifred is opgenomen in de collecties van onder meer: Het Maritiem Museum Den Helder, Het Drents Museum te Assen (collectie Berghuis) en het Historisch Museum te Den Haag.

Winnifred Bastian schildert al vanaf haar tiende met veel plezier! Haar eerste (groeps)tentoonstelling vond plaats in Panorama Mesdag te Den Haag. Zij heeft vele exposities in Nederland gehad, maar ook in Parijs, Keulen, Londen en New York.

Afbeelding: Nieuwe Kerk, Den Haag

Entree: gratis
Openingstijden: ma. t/m za. van 13.00 – 16.00 uur (tenzij er een activiteit in de zaal is).

Gegevens

Datum:
8 juni
Tijd:
15:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur