Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

Voorstelling, Euritmie

30 maart | 20:00 - 21:30

Over het programma:
Met “Van takkentaal tot twinkelend gebladerte” nemen Martine Meursing en Chantal Heijdeman u mee in een euritmisch bewegingsonderzoek. Hoe spreekt de boomenergie, wat klinkt er in door, waar in mijzelf klinkt dat, en hoe kom ik tot uitdrukking daarvan in gebaar en choreografie? Hoe verwoord de dichter dit en drukken wij dat uit in beweging? Zou deze avond een kunstzinnige natuurbeleving kunnen zijn en net zo vitaliserend als een wandeling door het bos?

Over Chantal Heijdeman
Chantal studeerde euritmie in Dornach en is sinds 2003 verbonden aan diverse scholen waar ze les geeft. Ze werkt met verschillende groepen om voorstellingen te ontwikkelen. Haar eigen kunstzinnige scholing kreeg een impuls met haar Master aan de Alanus Hochschule die eindigde in een solovoorstelling in 2013. Chantal heeft al haar activiteiten onder gebracht in ‘stichting Uit Eigen Beweging’. In haar cv leest u meer over de vele kunstzinnige projecten waar zij in mee doet en heeft gedaan. Typisch is de fijnzinnig kunstzinnige aandacht voor processen en details.

Over Martine Meursing
Martine studeerde euritmie in Den Haag, gaf 11 jaar les aan diverse scholen in Nederland en Italië. Ze schoolde daarna tot euritmietherapeut en geeft individuele therapie. Vanaf 2009 combineert ze dat met Trager Approach. Martine werkte mee in kleine projecten en solostukken. Ze houdt ervan te oefenen en doorgronden wat beweging doet met de mens en anderen daarin mee te nemen.

Samenwerking
In 2002-2004 werkten Martine en Chantal als duo met muziekstukken van Bach en Shostakovitch.
In 2017 pakten ze de samenwerking op met “Kunst tilt op in verbinding met gestorvenen.” Ook in 2018 delen ze dit gedenkprogramma op verschillende plekken. Als spiegel over hun werk krijgen ze te horen: “wat zijn jullie een mooi duo, twee lange vrouwen, en zo anders, en toch zo samen in de beweging.”

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10 (er is geen pauze, drankje achteraf met napraatmoment)

Reserveren?

 

Gegevens

Datum:
30 maart
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur