Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

Wereldconcert, Ballades uit het Oosten

16 maart | 20:00 - 22:00

Het muzikale duo Marina Trisic en Rudjer Glavurtic deelt dezelfde culturele achtergrond, maar zij uiten zich heel verschillend.
In Marina’s zangexpressie draait het om de etnisch-muzikale technieken uit de Balkan. Haar geluid is oorspronkelijk en fijngevoelig maar ook indringend en levendig. Ze ‘schildert’ met klanken en gebruikt haar melancholiek getinte stem op vaak nieuwe en verrassende manieren.
Rudjer verbindt in zijn composities ogenschijnlijk onsamenhangende elementen tot een betekenisvol geheel, waarmee hij de luisteraar leidt naar verrassende en onverwachte ervaringen.
In Ballades uit het Oosten laat hij zich inspireren door de rijkgeschakeerde poëtische beelden van Marina’s teksten en melodieën en creëert hij composities die deze beelden op originele en verrassende wijze versterken.
De muziek die het duo laat horen is een mengeling van klassiek en filmmuziek, droevige zigeunerliederen, ballades, jazzimprovisaties en sprookjes. Het kan soms verdrietig en diep zijn als Fado en opwekkend en intens als het leven op de Balkan. Volgens Marina “zit er veel Oost-Europese melancholie in”.
Afbeelding: David Berg

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10

Reserveren?

 

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur