Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Wereldconcert: Fado door Daisy Correia (uitverkocht)

3 november 2018 | 20:00 - 22:00

Tijdens het Portugees weekend in Sijthoff kon de Fado niet ontbreken. Daisy Correia is in Nederland de reizende ster van de nieuwe generatie fadozangeressen. Zij is een bevlogen vertolkster van dit repertoire over ’liefde en lot’ en weet  op een uitstekende manier het heden met het traditionele van deze muziekstijl te combineren.
Met haar verschijning, haar prachtige stem en inleving in de melancholiek van de fado neemt zij iedereen mee in de hartstocht van deze mooie Portugese muziek. Het is niet erg als het publiek door de taal de poëzie niet verstaat, zolang de mensen de emotie maar voelen.

Fado is niet enkel verdriet, het bezingt het leven en het leven gaat ook over vriendschap, mooie momenten in je leven, over de zee, verlangen etc. Daisy schrijft ook haar eigen repertoire. Zij is de enige in Nederland die jaren geleden het aandurfde om de fado ook in het Nederlands te zingen en Nederlandse nummers te vertalen naar het Portugees. Dat zal ze ook in Sijthoff laten horen.

Daisy is regelmatig in Portugal in diverse tv programma’s te zien en stond in grote shows zoals in Genève, Montreux, Parijs, Köln, Luxemburg, Lissabon en Porto. In Nederland staat ze al bijna 10 jaar in de Nederlandse theaters met haar eigen programma’s o.a. Uma casa Portuguesa een hommage aan de fadokoningin Amália Rodrigues. Ook werkte ze samen met o.a. Lenny Kuhr, Fernando Lameirinhas en Stef Bos.
Deze Nederlandse artieste met het Portugese bloed bewijst dat de wereld en de muziek weliswaar veranderen, maar dat het gevoel van ’saudade’ het onbestemde verlangen, voor iedereen tijdloos en vervuld van troost en liefde altijd herkenbaar is.
Daisy treedt in Sijthoff met haar pianist Frank Keijzer op.
Alvast wat luisteren? Klik hier of hier.

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10

Dit concert is uitverkocht!

 

Gegevens

Datum:
3 november 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur