Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Wereldconcert, ‘Folksvisor’ en middeleeuwse Noorse kerstliederen

15 december 2018 | 20:00 - 21:00

Het duo Legende, komend uit Telemark en bestaande uit de musici Harald (zang en luit) en Mari Foss (zang en harp), brengen vanavond “folksvisor” en kerstliederen uit het middeleeuwse Noorwegen ten gehore.

LEGENDE zal door de liederen deuren openen naar de avontuurlijke reizen van de Vikingen. LEGENDE neemt u ook mee terug naar de middeleeuwen. In de noordelijke landen was dit een tijd van nieuwe culturele invloed vanuit het zuiden.
Het is voor ons een ontdekkingstocht om terug te gaan in de geschiedenis en dit muzikaal uit te drukken. Met onze muziek proberen we te illustreren hoe het leven is geweest en zo de geschiedenis tot leven te wekken. We laten ons vooral inspireren door de periode van 900AD tot 1300AD, en door legendes uit deze periode. Tijdens een concert reist het publiek met ons mee langs de routes die de oude Noormannen met hun schepen aflegden, te voet of te paard. We zingen over de gevaarlijke reizen naar Groenland, Finland en Vesterveg (westelijke route), we zingen over ondernemende reizen in Austerled (oostelijke route) naar Novgorod en naar Miklagard (Bysantz).
Ons programma bestaat voornamelijk uit liedjes met eigen teksten en melodieën, samen met een aantal oude Noorse traditionele leys. In Telemark, waar we wonen, is een plek waar de traditie van de middeleeuwse liederen sterk is. Sommige liedjes zijn direct aan ons gegeven door oude mensen zoals een slaapliedje van de Shetlandeilanden in een oud Noors dialect. Onze muziek is geïnspireerd op de reizen die de Vikingen en middeleeuwers uit Scandinavië hebben gemaakt, maar ook op onze eigen reizen naar historische bezienswaardigheden hier in Noorwegen en daarbuiten zoals Finland (New Foundland ), de Britse eilanden en Normandië in Frankrijk.

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10.
Incl. zondagconcert: € 25 – CJP en studenten € 15

Reserveren?

 

Gegevens

Datum:
15 december 2018
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur