Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Wereldconcert, Roemeense volksmuziek (uitverkocht!)

3 februari 2018 | 20:00 - 22:00

Op deze avond speelt het Roemeense ensemble Hora Mare.
Hora Mare is een Balkankwartet met allure, charisma en pit! Vier professionele musici die muziek uit Roemenië en omstreken ten gehore brengen op zeer hoog kwalitatief niveau. Bezetting: Mihai Scarlat (contrabas), Marlies de Roos (panfluit), Mihai Turcitu (viool), Vasile Luca (cimbaal). Dit viertal staat garant voor een ontspannen en vrolijke sfeer. Ze zijn van alle markten thuis en brengen ieder concert op een hoger plan.
Leider van het ensemble Mihai Scarlat is afkomstig uit Roemenië. Hij is opgegroeid in een zeer muzikale familie en de Roemeense folklore is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Over zijn muzikale achtergrond zegt hij: “Mijn moeder komt uit een gezin met veertien kinderen van wie er twaalf musicus zijn geworden. Mijn vader was professioneel trompettist in een militaire kapel. Hij dirigeerde daarnaast zijn eigen fanfare waarvan de repetities in onze tuin plaatsvonden. Mijn speelgoed bestond uit het mondstuk van een tuba, de coulisse van een trombone en de strijkstok van een viool. Mijn leven wás muziek.”

Naast Mihai Scarlat zijn ook Mihai Turcitu en Vasile Luca afkomstig uit Roemenië. Beiden afkomstig uit muzikale families. Marlies de Roos completeert het ensemble. Zij is als enige die uit Nederland komt. Gezamenlijk genieten zij van ieder optreden; de chemie tussen de musici is voelbaar voor het publiek.

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10; er is een korting voor degenen die ook aan de Roemeense maaltijd deelnemen.

Gegevens

Datum:
3 februari 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur