Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Wereldconcert, Zweedse volksmelodieën en improvisatie

16 september 2017 | 20:00 - 22:00

Uitvoerenden: Jordi Carrasco Hjelm (contrabas) & Yanna Pelser (viool en zang)

Vanaf de eerste keer dat deze twee strijkers elkaar ontmoetten en hun instrumenten in gereedheid brachten, leken ze elkaar vanaf de eerste toon compleet te begrijpen. Er kwam geen woord aan te pas, alleen na afloop: “What just happened?” Sindsdien is het altijd zo gegaan; een dialoog in hetzelfde dialect, elkaar uitdagend en begrijpend. Met een gedeeld muzikaal instinct spelen deze soulmates met de gegeven situatie van het moment. In dit concert wisselen zij traditionele Zweedse volksmuziek af met vrije improvisatie.
Over Jordi
Een veelzijdige bassist uit Stockholm, die van jongs af aan zowel Zweedse volksmuziek als klassieke muziek door zijn bloed heeft stromen. Momenteel masterstudent in de improvisatie aan het conservatorium van Amsterdam. Onlangs speelde hij een improvisatie op een kunstwerk van Hanneke de Munck in het Concertgebouw.
Over Yanna
Een altvioliste en zangeres uit Delft, die zich na haar klassieke studie verder ontwikkelde in de wereldmuziek en improvisatie. En ook als componiste. Live componeren en spelen, improviseren, is waar zij in haar element is. Momenteel studeert zij muzikale bewegingsleer in Berlijn.

Entree: € 15 – CJP en studenten € 10

Reserveren?
Meerdere concerten bijwonen? Koop een seriekaart aan de zaal of mail naar reserveren@sijthoff-leiden.nl
5 zelf te kiezen concerten voor de prijs van 4 dus € 60 i.p.v. € 75

Gegevens

Datum:
16 september 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur