Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Workshop, De kracht van verbeelding

27 oktober 2018 | 15:00 - 17:00

Samen onbevangen en met aandacht kijken naar beeldende kunst is leuk om te doen. Je hebt er geen kennis over kunst voor nodig. Iedereen kan meedoen! Het kan je zelfs helpen om inzichten op te doen over jouw eigen leven. Tijdens de workshop onderzoeken we hoe we aankijken tegen een bepaald thema aan de hand van ca. 3 kunstwerken. Dit najaar zijn dat de thema’s geluk, passie en imago.

Wat gaan we doen?
Samen gaan we kijken, luisteren, reflecteren & beargumenteren wat we denken te zien en waarom. Met tussentijds enkele verdiepende vragen en een prikkelende opdracht voor thuis. Verwacht geen kunsthistorische lezing, maar een open gesprek, waarbij er geen goed of fout antwoord is!

Jouw inbreng is waardevol
Iedereen kijkt op zijn/haar eigen manier; jouw inbreng is waardevol. Deelname is een training voor jouw creatief en kritisch denken. Daarnaast is het heel leuk en leerzaam om van anderen te horen hoe zij tegen een bepaald thema aankijken op basis van hetzelfde kunstwerk. En wellicht doe je nieuwe inzichten op die je praktisch toe kunt passen in jouw dagelijkse leven.

Wanneer en welk thema?
Op 29 september stond het thema ‘geluk’ centraal. Op 27 oktober is dit het thema ‘passie’ en op 24 november het thema ‘imago’.

Aanmelden
Aanmelden doe je via info@sijthoff-leiden.nl. Graag bij je aanmelding vermelden met hoeveel mensen je komt en op welke data.

Schitterend Beeld
De workshops worden verzorgd door de oprichtster van Schitterend Beeld, Ilona van der Nat. Zij is afgestudeerd aan de Fotoacademie en gecertificeerd gespreksleider in de methode Visual Thinking Strategies (VTS). Voordat zij Schitterend Beeld oprichtte, werkte ze jarenlang in het bedrijfsleven.

Contact
e-mail: info@schitterendbeeld.nl
telefoon:  06-422 422 07

Meer informatie
www.schitterendbeeld.nl

Entree: € 10
Aantal deelnemers: 5 – 12

 

Gegevens

Datum:
27 oktober 2018
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur