Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Laden Evenementen

« All Events

Workshop, Dromen en tegenstellingen

5 oktober | 14:00 - 16:00

Met aandacht en onbevangen leren kijken is een verrijking voor het leven. Onder leiding van Ilona van der Nat – afgestudeerd aan de Fotoacademie en gecertificeerd gespreksleider in de methode Visual Thinking Strategies – gaan we op ontdekkingsreis. Om samen te ervaren wat we denken, voelen en te vertellen hebben over de thema’s ‘dromen’ (op 5 oktober) en ‘tegenstelling’  (op 7 december) aan de hand van beeldende kunst uit de VS.

Kunst kijken om jezelf – en anderen – anders te leren kennen
Met aandacht en onbevangen ‘leren kijken’ is een verrijking voor het leven. Beeldende kunst kan je hierbij helpen. Door samen met anderen een open gesprek te hebben over wat je erbij ervaart, voelt en denkt, word je je bewust van je eigen aannames. Het kan je ook helpen om inzichten op te doen over jouw eigen leven. Iedereen kan meedoen, kennis over kunst is niet nodig.

Wat gaan we doen?
Tijdens de workshops onderzoeken we hoe we aankijken tegen een thema aan de hand van ca. 3 kunstwerken. Samen gaan we kijken, luisteren, reflecteren & beargumenteren wat we denken te zien en waarom. Met tussentijds enkele verdiepende vragen en een prikkelende opdracht voor thuis. Verwacht géén kunsthistorische lezing, maar een open gesprek, waarbij er geen goed of fout antwoord is!

Jouw inbreng is waardevol
Iedereen kijkt op zijn/haar eigen manier; jouw inbreng is dan ook waardevol. Door deel te nemen train je jouw creatief en kritisch denken. Laat je verrassen door de andere deelnemers. Hoe kijken zij aan tegen het thema op basis van hetzelfde kunstwerk? Doe nieuwe inzichten op voor een praktische toepassing in jouw dagelijkse leven.

Schitterend Beeld
De workshops worden verzorgd door de oprichtster van Schitterend Beeld, Ilona van der Nat. Zij is afgestudeerd aan de Fotoacademie en gecertificeerd gespreksleider in de methode Visual Thinking Strategies (VTS). Voordat zij Schitterend Beeld oprichtte, werkte ze jarenlang in het bedrijfsleven.

Deelname: € 10 – maximaal 12 deelnemers.

Naar reserveren en betalen  Het is mogelijk om meteen aan te melden voor de workshop in december.

 

Gegevens

Datum:
5 oktober
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Sijthoff Cultuur
Doezastraat 1b
Leiden, 2311 GZ Nederland

Organisator

Sijthoff Cultuur