Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

Column van Colin II

‘Sijthoff-Colum van Colin’

Thema: Picknickfestival in Van der Werfpark

Er was picknickfestival in Van der Werfpark op 4 zondagen in juli, met veel optredens van artiesten, o.a. Ruben Annink, Next of Kin (Hiphop/Soul band uit Amsterdam) en nog veel meer goede bands en artiesten. Het was hartstikke leuk, er was ook Originalmarket in het Van der Werfpark. Dat is een soort lifestylemarkt waar mensen komen met zelfgemaakte creatieve spulletjes die ze daar verkopen.
Resto van Harte verkochte heerlijke broodjes o.a. met Iberico. En Karel’s biofriet stond er natuurlijk ook en de mensen konden genieten van Paulina’s heerlijke appeltaart, gemaakt door Hanneke. De sfeer was erg gezellig!

Hof van Sijthoff stond picknickkratjes te verkopen: €15,- voor ongeveer 2 personen. Mensen konden er lekker van genieten in het zonnetje. Ik heb zelf ook 2 zondagen geholpen en ik vond het ook erg leuk om te doen. Er werden veel brownies gebakken op Sijthoff voor de picknick en we serveerden ook o.a. brood van Bakkerij van Maanen, olijven van Ilias Delicatessen, en natuurlijk nog meer lekkere dingen. Zie de foto’s hierboven en hieronder.

We hebben het met heel veel plezier gedaan en we hopen volgend jaar weer mee te doen. Mensen vonden het lekker en ook heel leuk, ik heb er zelf ook erg van genoten. Echt de moeite waard! Picknicken is hip in Leiden!