Doezastraat 1b info@sijthoff-leiden.nl

OVER SIJTHOFF

Een nieuwe culturele ontmoetingsplaats
vóór en door mensen uit Leiden en omgeving

Sijthoff wil een plek zijn waar activiteiten plaatsvinden waardoor mensen elkaar ontmoeten, hun ideeën uitwisselen en talenten laten zien. Het aspect van ontmoeten staat centraal bij Sijthoff: iedereen in Leiden en omstreken die zich aangesproken voelt is welkom om activiteiten te bezoeken, er aan deel te nemen en heeft ook de mogelijkheid om zelf activiteiten in Sijthoff aan te bieden. Activiteiten kunnen plaatsvinden op het gebied van de meest uiteenlopende onderdelen van kunst en cultuur, waaronder tentoonstellingen, concerten, kleinkunst, dans, zang, politiek café, lezingen, cursussen, vertellingen en dergelijke.

Een aantal leden van het RembrandtForum Leiden (RFL) is mede-initiatiefnemer in de ontwikkeling van Sijthoff. De activiteiten van het RembrandtForum Leiden zijn inmiddels ondergebracht in de programmering van Sijthoff. Voor de start van de verbouwing, in het voorjaar en de zomer van 2012, heeft RembrandtForum Leiden een aantal activiteiten in het gebouw van Sijthoff georganiseerd.

Om de genoemde activiteiten onafhankelijk van subsidies van de overheid te kunnen ontplooien, is de bovenverdieping verbouwd tot studentenkamers en is een café-restaurant gerealiseerd. De mogelijkheden om biologisch(-dynamisch) te eten in Leiden zijn zeer beperkt. Het café-restaurant voorziet dus zeker in een behoefte. Daarnaast versterkt de combinatie van café / restaurant en culturele activiteiten elkaar, bijvoorbeeld in de vorm van een lunchconcert. Daarnaast gebruikt het café-restaurant de zaal af en toe voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeest.

Wilt u meer weten over de achtergronden van Sijthoff, lees dan de doelstellingen

Toekomstige activiteiten

za 24

Expositie: Zomer!

24 augustus | 15:30 - 14 september | 16:00
sep 07

Open Zang Zaterdag Ochtend

7 september | 10:00 - 12:00
sep 09

Lezing, Universele wijsheid

9 september | 19:30 - 21:30

Facebook Sijthoff Cultuur